Геше Майкъл Роуч е посветен Будистки монах. Той завършва университета Принстън, а титлата „геше” (майстор на Будизма)получава от манастира Сера Мей ( тибетски манастир по късно преместен в Индия) след 22 години обучение. Геше Майкъл изучава Будисткото учение от 1981 година, има научна степен по санскритски, владее тибетски и руски език.
 
През изминалите 20 години развива духовните принципи на будизма в многобройни проекти. Работил е за диамантна компания в Ню Йорк, има издадени няколко книги. Той говори за пустотата и какво означава тя, как да повлиям положително на живота си, на мислите си, на здравето и кариерата си.
 
Геше Майкъл Роуч ни гостува за шести път в България. На 26-ти септември ще се проведе лекция, на която той и неговите асистенти ще говорят за зависимостите ни и какъв според древната мъдростта е пътят да се освободим – стъпка по стъпка, от големите към най-малките ни пристрастявания!
 
Има ли някой от нас, който може смело да каже – Аз съм свободен, независим?
Зависимостите са изключително финни, понякога даже незабележими – от страстта към сладкото, кафето, до зависимостта към алкохола, цигарите, наркотиците…
 
В последните години една от най-разпространените зависимости е интернет пристрастяването, свързано основно с достъпа до социалните мрежи и видео игрите. Тази зависимост завладява и поглъща всички – от малки до големи, тя откъсва хората от живия живот, от радостта на живото общуване, прави ни асоциални и затворени. Несвободни и немислещи.
 
Как да започнем освобождаването първо в себе си, за да видим след това свобода и в Света около нас – това е темата на срещата ни с Геше Майкъл Роуч през 2017. година, която след това ще продължим с еднодневен семинар с българските ни преподаватели – Георги Къдрев и Иван Илиев.
 
За повече информация за събитието и закупуване на билети можете да се свържете с организатора – Издателска къща “Жануа 98
 
https://www.janua-98.com/