“За 11-та поредна година – споделя Светослав Драгиев,  ви каним на традиционния фотопленер на Фотоклуб “Осмо изкуство” в с. Мугла. В края на месец юли, по време на традиционния за селото празник “Среде Лето” ще посетим отново това отдалечено Родопско селце. С нас отново ще бъдат народната певица Сийка Хълбукова и гайдарят Атанас Младенов, за да ни помогнат да усетим и ако можем да пресъздадем в нашите фотографии, емоцията предизвикана от Родопската песен и необятната родопска природа. По време на офроуд обиколката на 31 юли (събота) ще можем да организираме фотосесии с народните изпълнители, да снимаме красотата на природата в района на Мугла, Чамла и Чаирите, да  ескпериментираме с пейзажна фотография през деня, в златния и синия час, и след настъпването на нощта.
 
По стара традиция на 2 август групата за автентично пеене към читалище „Г.С.Раковски- 1947 г.” – с. Мугла ще изпълни хилядолетният обичай, „Среде лето”. Втори август тази година се пада в понеделник и по тази причина решихме да организираме фотопленера с опция за три нощувки, което ще позволи на желаещите да останат до понеделник и да станат (фото)свидетели на този древен празник.
 
През първата вечер на пленера ще обявим и резултатите от конкурса “ПЪТЯТ КЪМ МУГЛА”, които обявихме по време на миналогишния фотопленер в с. Мугла. Повече информация за конкурса може да видите на следния линк – http://8artclub.com/na4alo_login_sab_adm_new.php?id_sab1=159
 
Местата са ограничени, така че побързайте със записването, което можете да направите до 26 юли 2021 г.
 
Участниците в пленера ще могат да заяват за ползване подходящи Арт обективи Sigma и преносимо осветление Rotolight, за да не са зависими само от външните светлинни условия.”
 
За повече информация, подробна програма и записване за участие – https://styletravelbg.com/itinerary/fotoplener-srede-leto-v-mugla-2021/