Григор Димитров спечели финала срещу Давид Гофен със 7:5, 4:6, 6:3 и грабна престижния трофей на заключителния турнир на ATP в Лондон.
 
С тази невероятна победа Димитров получава 1500 точки и чек за 2,5 млн. долара. Освен това той се превръща в първия дебютант, който печели турнира на осемте най-добри от 19 години насам (след испанеца Алекс Кореча през 1998 г.)
Григор Димитров ще завърши годината като номер 3 в света.
 
Иска ми се да можех да опиша емоциите. Невероятни две седмици за мен, едни от най-добрите, които съм имал. Поздравления за Давид Гофен и неговия отбор, това е удивителен резултат, той е чудесен играч и положи невероятни усилия. За мен беше чест да играя с него на финала тук.
 
Не намирам думите. Благодарности към моя отбор, към семейството ми, майка ми, баща ми и към един човек, който не беше тук – Никол. Страхотно беше да съм тук и да спечеля този турнир. Благодарности на всички, които работят зад кулисите на този турнир.
Той поздрави и българските фенове по трибуните. „Искам да благодаря на публиката – подкрепяхте ме страхотно!“, заяви Гришо, след като получи трофея, внесен в залата лично от Борис Бекер.
 
Григор Димитров благодари и на своята приятелка Никол Шерцингер:
 
„Искам да благодаря и на една личност, която през тези седмици изигра важна роля. Това е моята приятелка Никол. Тя се крие някъде, но заслужава благодарност за това, което направи през тези две седмици. Тя беше прекрасна, за да мога аз да съм победител тук. Това бяха две от най-добрите ми седмици“, заяви Гришо.
 
По същото време Никол Шерцингер участваше на живо в поредния епизод на музикалното състезание „Екс Фактор“ в Англия. След като научи за победата на своя любим, американката с уникален жест прекъсна предаването и накара цялата публика в залата да стане на крака и да поздрави Гришо.