Какво е Kangoo Jumps?

Kangoo jumps е стил от аеробиката, но се практикува като отделен спорт. Развива се в началото на нашия век, за първи път зад oкеана. Първите Kangoo обувки за създадени в Канада и като за начало за предназначени за деца, понеже са били леки и ергономични. В момента обувките за този спорт са уникални, понеже натоварването върху глезените и коленете и останалите стави се поема изцяло от обувката.

Тонус, кардио, забавление

В момента Kangoo jumps представлява групова тренировка с ужасно много движение и подскачане – досущ като кенгуру. По този начин тялото се зарежда с тонус, а кръвта се раздвижва. Като всяко кардио, Kangoo jumps също спомага за горенето на калории след определено време. Освен това чисто като спорт и степен на риск от травми е лек, приятен и безопасен.
Както почти всяка групова тренировка, Kangoo jumps подобрява настроението по изтощителен за тялото и мускулите начин, който обаче с време и натрупване носи все повече енергия. Така че, ако пътеката и велоаргометъра във фитнеса са ви скучни, а имате нужда от кардио – скачайте в Kangoo обувките!