Тази тренировка е измислена, за да направи коремните ти мускули по-здрави без коремни преси. С всяко посещение на тренировъчната зала, тя ще те мотивира да даваш най-доброто от себе си. Тренировката се състой от три упражнения, които ще ви направят по-силни и функционално издръжливи.
Мъртва тяга с трап бар


При това упражнение трябва да сложим тежести на трап бара и да застанем между дръжките му с крака, разкрачени на ширината на раменете. След това се навеждаме и хващаме дръжката. Това представлява началната позиция на упражнението. Гърбът трябва да е естествено, изправено положение. Следващата фаза на упражнението започва с притиснати пети към пода и изтласкване на хълбоците напред, като повдигаме трап бара, докато достигне височината на бедрата. После се връщаме в изходна позиция. Направете 3 серии от 4-6 повторения, като почивате по минута и половина между серия.
Забиване на медицинска топка


Вземете медицинска топка и се разкрачете, така че краката да са на ширината на раменете ви. Задръжте медицинската топка с две ръце над глава, като ръцете ви трябва да са леко сгънати. Изнесете ги назад възможно най-много и ударете топката в земята с оптимална сила. Хванете отскочилата топка и повторете в рамките на 30 секунди. Стремете се да изпълните 3 серии с 20 секунди почивка между тях.
Гребане с щанга


Хванете щанга с изпънати надолу ръце и смъкнете торса, почти докато не стане успореден на пода. Коленете трябва да са сгънати, а долната част на гърба да е извита. Свийте лопатките и вдигнете щангата до нивото на горните коремни мускули. Задръжте и смъкнете бара до началната му позиция. Направете 2 серии от по 12 повторения с подходяща за вас тежест.
Тренировката е много добра, защото съчетава тренировка за корем, експлозивност и функционална сила. Тя не изолира една отделна група, а кара тялото ви да действа в синхрон. Изпробвайте я в следващата ви тренировка, като може да я съчетаете с кардио за максимален ефект.