Галерия ”Икар”представя изложба “ЦИКЪЛ ИЗБРАНО”. Експозицията ще може да се види до 10.07.2020 г. Представени са автори, чието творчество е безспорно в областта на живописта и акварела, за което са удостоени с признание, както в страната, така и в чужбина.
 
Една от картините е избрана за участие в международно изложение, организирано от Кралската Академия за изкуство в Лондон и не само е откупена, но е послужила за корица на детска книга през 2017 г., заради своята цветност, настроение и символи.
 
Художникът – наивист Р. Неделчев притежава безспорен творчески талант, чрез който умело въвежда в бита и традициите на българина, за което е награждаван многократно.
 
Художникът Г. Железаров /1897-1982г/ въздейства силно с прекрасните пейзажи на стара София, които рисува директно от „мястото” което посещава през 30-те/40 -те години на миналия век.
 
Художникът Н.Ангелаков създава “прекрасни акварели, възприемайки техниката на проф.Васил Стоилов, който е бил негов пример и вдъхновение и от който е усвоил прекрасната сложна акварелна техника, пренасяйки я в своите живописни пейзажи.”
 
Картините на П. Герджикова са участвали в изложба, организирана от българския културен институт в Лондон и в изложба в Брюксел, което доказва безспорния талант и интерес към творчеството, за което няма граници. „Картините вълнуват, въздействат и провокират по свой и особен начин почитателите на мистиката, създавайки настроение, мечтание, вяра и надежда за духовното, за любовта и символите на живота.“
 
Картината ”Петте елемента” е „израз на вдъхновение и митология на траки, българи, славяни, елини, евреи, келти и т.н.,т.е. петият елемент –„дух-любов” е този, който ги обединява.“
 
Към това богатство от цветове,жанрове и творческо майсторство се присъединяват и други съвременни автори: В. Стоев, Ценова, Е. Петров, Л. Марков, В. Шунев, В. Григорова, Н. Михова, Ст. Прокопиев, В. Славков, Н. Раков, Цв. Янева, Цв. Цонева, Р. Маркова които са доказали своя талант и висок професионализъм.
 
От галерията уточняват: „Почитателите на живописта и акварела следва да знаят, че картините включени в изложбата имат колекционерска стойност ,което прави инвестицията при покупка – желана,печеливша и непреходна във времето!