Галeрия „Little Bird Place“  представя „BLOOM“.  Това е самостоятелна изложба на Любен Домозетски, която може да се види от 10.02 до 06.03.2021 г. Откриването е на 10.02 (сряда) – 17:00 – 21:00 ч. при всички мерки за безопасност.
 
Експозицията включва не само стари работи, но и творби специално мислени и рисувани за настоящия проект и пространство. Те в известен смисъл следва жанрово-идейната линия от първата самостоятелна изложба на Любен Домозетски – това са отново научни илюстрации и експерименти с научната илюстрация. Новото, с което се отличават от миналогодишните,  е човешкото присъствие. Определяща е линията, която следва връзката човек – природа. От галерията уточняват: „Човекът е част от природата, той е природа, тя излиза от него. В тези творби това е демонстрирано буквално, но подбраните елементи и човешки части навеждат към размисъл и в други посоки. Човекът има „своя природа“. Той избира колко и дали да я остави да вирее или да я скрива, преправя, контролира, облагородява… Балансът не винаги е лесно постижим. Нашите мисли, чувства, желания, страхове и надежди постоянно ни бутат в една или друга посока, ту по-близо до Бога, ту по-по-далече от него“.
 
„BLOOM“ представя идеята за възобновяване, за преходност, за тленност, за интимност. Техническото изпълнение на изложените експонати изразява стремеж за следване на традициите в средновековното и ренесансово изкуство. Използваната повърхност е дъска, предназначена за икони, техниката е темперна, отново ползвана в иконописта. „Научните рисунки са сдържани, безукорно следващи установена схема. Сдържаността обаче се пропуква от присъствието на необясними маргинални рисунки, нямащи нищо общо с представените обекти“. Това води до художествена провокация – прикрит вътрешен конфликт.