Днес отново нас ни канят на гости, което започва все повече да ни харесва и си позволяваме да изменим на традицията си.
 
Намираме се в най-кокетното студио за красота ART & MAKE UP Boutique, където Цвети Алексова ще се погрижи да ни разкаже възможно най-подробно за метода микропигментация, за какво е подходяща и най-важното – как да се възползваме от метода за разкрасяване, така че да получим максимално естествен резултат. Целта на всички дами, а и не само представители на нежния пол, е подлагайки се на различни процедури, да достигнат до желания резултат – подобряване, подчертаване и подсилване на естествената си красота.
 
– Какво е микропигментацията и за какво е най-подходяща?
 
– Микропигментацията представлява въвеждане на микродози от специализирани пигменти, предназачени за пигментирането на горните слоеве на епидермиса в дълбочина от 0,3 до 0,5mm.
 
Тази процедура създава ефект на конвенционален грим на вежди, устни и клепачи. Също така, прикрива физическите дефекти на външния вид и го прави по-привлекателен като цяло. Чрез микропигментацията се създава камуфлаж на следи от изгаряния, реконструктивни операции, витилиго (бели петна по кожата, лишени от пигмент), алопеция (косопад).
 
За разлика от традиционните татуировки, които оставят следи за цял живот, микропигментацията се извършва с високоспециализирани пигменти и атравматични игли, които не оставят белези. Пигментът се фиксира в кожата за период от 1 до 3 години. С течение на времето пигментите се метаболизират от организма без никаква вреда за здравето.
 
Само с помощта на висококачествено оборудване могат да се постигнат добри резултати. Това е обща тенденция в индустрията за красота и дългосрочните корекции не правят изключение. Материалите и методите, които се използват в микропигментацията са такива, че пигментите изчезват напълно с времето, което дава възможност на клиентите да се адаптират към постоянно променящите се житейски и модни предпочитания.
 
Тази процедура позволява да се подсили цвета на бледите устни или вежди. Неправилните, прекъснати или липсващи вежди могат да се възстановят според желаната от вас форма, а устните с нарушен контур ще изглеждат по-съвършени и естествени от всякакъв друг грим. Тези очертания ще се запазят до няколко години и ще променят видимо чертите на вашето лице, придавайки му ново излъчване.
– С какво микропигментацията се отличава от другите методи?
 
– Микропигментацията представлява въвеждане на микродози оптимално количество пигмент в кожата още по време на първото третиране.
 
Пигментът се въвежда атравматично за разлика от всички други иглови методи:
  • фиксирането на пигмента в кожата се осъществява без образуването на татуировъчни ръбци, което гарантира равномерното му избледняване във времето
  • кожата на мястото на третирането бързо и напълно се възстановява
  • ефективността на оборудването позволява да се постигнат добри резултати при кожи с различна плътност
 
Микропигментацията не толкова разкрасява външния вид, колкото му придава естествено и хармонично излъчване.
Микроблейдингът (3D вежди ) е нов метод от Япония за оформяне на красиви вежди с полуперманентен грим. Популярността му се дължи най-вече на факта, че крайният резултат е максимално естествен. Ако имате редки вежди, частична липса на косъмчета в тях или не ви харесва формата, която имат, този метод е подходящ за вас. Не е подходящ обаче, ако сте с много мазна или много суха кожа, имате спукани капиляри, акне, бенки, дерматит. При този метод, чрез много фини игли, се поставя пигментно вещество в базалната мембрана между епидермиса и дермата. По това си прилича и се отличава от татуирането. Много по-повърхностно е, следователно я няма и неприятната болка. Микроблейдингът е ръчен метод, който козметици и лекари определят като нежен и щадящ. Тук се отделя внимание на всяко косъмче поотделно. 24 часа след процедурата към кожата, в третираните участъци трябва да се подхожда с особено внимание. Поддържането на веждите след процедурата е особено важно за крайния резултат. Желателно е използването на мазни кремове с антибиотично действие в продължение на 4-5 дни. Веждите се почистват единствено с дестилирана вода в оздравителния период.
 
Използването на препарати за измиване е забранено, както и направата на друг вид козметични процедури. Във седмицата след направата на веждите не се използват солариум, парна баня, сауна, излагане на слънце, както и дейност, при която има активно потене. Задължително се прави втора процедура т. к. при някои видове кожи пигмента излиза или става по-светъл. След повторението, веждите придобиват завършен и естествен вид.
– Как да се сдобием с изключително красиви вежди, които да изглеждат напълно естествено?
 
– Методът на микропигментацията и микроблейдинг е подходящ точно за придобиването на естествена визия или просто подчертаване на естествената красота. Препоръчваме го в случаи на:
  • неправилна форма на веждите
  • при редки вежди, за попълване и създаване на по-добър обем и контур
  • при частична или цялостна липса на вежди по медицински или други причини
– Освен за изписването на вежди за какво друго е най-използвана тази техника?
 
– При жените често се използва за подчертаване на контура на устните, което придава естествен и завършен вид без да слагате козметика. За дамите, които предпочитат да подчертаят погледа си препоръчваме рисуване на фина очна линия.
 
Процедурата е много подходяща за хора, които искат да прикрият дребни дефекти, като например обезцветени участъци по кожата или пък белези.
 
Мъжете се възползват от процедурата при загуба на коса, голи петна по скалпа или отдръпване на линията на косата. Рисуват се фини точки, които създават илюзията за „набола“ коса.
 
За повече информация и консултации можете да се свържете с Art & Make up Boutique чрез контактите в сайта им.
 
www.artmakeupboutique.com