Галерия „ПАГАНЕ“ представя Кайя Христова. Нейната изложба „Mamma mia“ (Магия на остров Скопелос) може да се види до 21 септември 2020 г.
 
Остров Скопелос се намира в западното Егейско море и е част от островната група, която се намира източно на полуостров Пелион в континенталната част и на север от остров Евбея, Гърция. Той, разказва Кайя Христова „е най-зеленият от всички гръцки острови, като добавим и невероятните заливчета, гледките от почти всеки завои са спиращи дъха. С привкус на розови цветя, сини прозорци, бели стени. Солено и синьо. Различни нюанси: тъмно за капаците на прозорците, синьо-зелено за отражението на водата, светло синьо за безоблачното небе. Цветовете докосват сетивата. Вкусовете вълнуват душата. Островът е голям и е идеалната комбинация от красиви плажове, забележителни манастири и много красива природа помежду им“.
 
Мястото е привлякло художничката именно със своята архитектура, атмосфера, хладно време и неповторимите гледки. Заглавието на фотографската изложба не е избрано случайно – проектът е озаглавен “Mamma mia“, по аналогия с едноименния филм с участието на Мерил Стрийп. Настоящата експозиция отново следва специфичния стил на авторката. Всички най-отличителни символи, детайли, орнаменти от островите Скопелос и Скиатос са представени чрез почерка на художник – фотограф в своите картини-фотографии.
Кайя Христова е български графичен дизайнер. Работи  над  по-различни проекти и с различни хора. Най-голямата и страст е да снима архитектурни детайли из цял свят.  Орнаментите, детайлите привличат нейния поглед и биват пресъздадени с талантлива сензитивност в творбите ѝ.