Изложбата на художничката “Блок №5” има ретроспективен характер и включва  различни  художествени творби, видео архив и експерименти, сантиментални кътове, посветени на учителите и менторите, близките и възпитаници на авторката. Експозицията може да се види от 20.01 до 20.02.2021 г.
 
Ева Тенева-Зайкоф споделя: „Спомени, предмети, визуален и аудио архив ще разкажат моята история от 5-годишна до днес. Рисунки, графични и живописни работи, нестандартни експерименти и пърформънс, фотография, принтове, мода, превод, идеи – кои осъществени, кои чакащи в моето ателие да им дойде времето. Ученици и последователи, изключителни креативни приятели, които рисуват и се вдъхновяват в моето студио. Работилници, проекти и не на последно място исторически, политически стилове в изразните средства, виртуална мотивация и помощ за душата. Всички, които са били до мен и са част от моя арт свят.“
 
Авторката завършва НХА – специалност графика в класа на проф. Галилей Симеонов; има участия в общи художествени изложби с рисунки, графични листове и др.,  още като студентка; член е на Форум българска мода, включва се в модните дефилета с колекция от облекла, работа като фотограф, сторибордист, илюстрация и др. В биографията ѝ се вписват:
– пърформънси, изложения в галериите на СБХ, в София Ъндъргаунд, Пловдив, Аполония, Галерия ХХL,
– графични експерименти и нестандартни инсталации с огън и флуоресцентен ефект,
– превод на книгата “Импресионизмът” и пърформънс в Градската галерия за представянето ѝ,
– “Доктори без маски” –   проект посветен не само на изкуството, а и на българските медици, като успя да прескочи границите на родното изкуство с представяне в Италия по повод 500-годишнината от смъртта на гениалния Рафаело.
– участия в най-интересните събития в историята на българската реклама,
– “Другата цензура” – самостоятелна изложба в кино “Одеон”,
– цикълът 50/50 изложби /Фифти-фифти/ в галерия “Сердика”,
– провеждане на творчески работилници с български и чуждестранни автори, както и уроци, семинари – дигитални и присъствени, с желанието да предаде това, което знае, на тези, които могат, но няма кой да ги подкрепи.
 
Ева Тенева-Зайкоф  е член-учредител на Сдружението “Златни ръце” заедно с Ивайло Дженев – зам. председател на СБХ, и д-р Ангел Кърлов – хирург и онколог, чиято цел е да подпомага медици и артисти, и е продължението на каузата, която авторката развива успешно.