Кафето съдържа антиоксиданти, фибри, магнезий и калций които включват феноли, спомагащи за борбата със свободните радикали. Също така в състава му се включва един от най-мощните антиоксиданти- кофеинът, който помага за подобряването на кръвообращението, бори се с косопада, придава на кожата свеж и отпочинал вид и не на последно място – стимулира разграждането на мастните клетки.
Всяка дама се стреми към гладка и мека кожа, изпробвайки различни продукти и влагайки много средства за постигане на желания ефект. Но всъщност често забравяме,че едни от най-достъпните и ефикасни методи се крият именно в нашия дом. Затова сега ще ви предложим няколко полезни и изпробвани начина за натурален пилинг за тяло. Нека удължим насладата от кафето и в ежедневните си процедури в грижата за нашата кожа… за целта просто не изхвърляйте утайката на кафето от цедката.
 
Нужни са ви:
  • 2 с.л.утайка от кафе
  • 1 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. мазнина (може да използвате кокосово,бадемово масло, зехтин и т.н.)
 
След като смесите продуктите, започнете да масажирате внимателно тялото с кръгообразни движения. Чувството е приятно и може да усетите леко изтръпване. Кафето премахва горния,мъртъв слой и прави кожата по-мека и красива. Освен това безспорно се бори с целулита. Но ако искаме резултати в борбата с целулита трябва да бъдем търпеливи и постоянни.
Освен като пилинг за тяло, кафето е идеален избор и в грижата за кожата на лицето. Рецептата е същата, но трябва да втриваме много внимателно с леки масажни движения, тъй като кожата на лицето е по-чувствителна. Мигновено след процедурата чувствате кожата си по-мека и гладка от всякога.