Всеки ден ние правим избори, които определят как изглежда кожата ни, без дори да го осъзнаваме. Повечето от нас са свикнали да отдават вида на кожата си главно на външни фактори, но често те са последното, което го определя. Днес ще обърнем внимание на някои от причините, за които може би не подозирате, че оказват негативно влияние върху кожата.
 
1. Стресът
В съвременното забързано ежедневие стресът е неразделна част от нас. Той може да бъде и нещо позитивно, когато е в по-ниски нива, помагайки ни за адаптацията към околния свят и справянето с различни ситуации, но все по-често нивата му са високи.
Доказано е, че 75% от физическите заболявания са свързани с високите нива на стрес. Тялото винаги намира начин да ни подскаже, че има някакъв проблем и най-често го изписва върху лицата ни. Отделяйте си по 10 минути на ден, за да дишате дълбоко, обърнете се към медитация или просто си мислете за нещо хубаво, правете неща, които ви доставят удоволствие и ще видите как това ще покаже своите положителни резултати и върху кожата ви!
2. Здравината на храносмилателната система
Много рядко свързваме здравето на кожата с това на червата си, но колкото и шаблонно да звучи – ние сме това, което ядем. Ако храната не се обработва добре от организма ни или пък ядем неща, на които реагираме зле, това веднага ще проличи по вида на кожата ни. Една чаша топла вода сутрин, хранене със свежи продукти и почивка от вредните храни, които организма ни естествено не разпознава може, освен да ни накара да се чувстваме по-добре, да подобри и външния ни вид!
3. Липсата на хидратация
Това вече сте го чували и чели на доста места, но повярвайте наистина е много важно! Не забравяйте 8-те си чаши на ден!
4. Недостатъчният сън
Знам, че по-голямата част от вас работят и времето често не ви стига, за да изпълните всички планирани за деня задачи, така че да ви остане достатъчно време за сън, но не забравяйте – при правилна организация всичко е възможно. Благодарение на имунния механизъм, който се включва по време на сън, всички процеси в тялото ни се подобряват. Сънят прогонва и стреса, така, че позитивите стават още повече.
Тялото ви винаги ще намира начини, за да покаже в какво състояние е. Красотата започва отвътре навън и можем да допринесем за това целенасочено. Слушайте организма си и сигналите му. Правете неща, които ви доставят удоволствие. Грижете се за себе си. Давайте си почивка. Малки стъпки и навици, които да градите всеки ден, за да осигурите здравия си външен вид.