Ето, че и месец май дойде. Не мога да повярвам, че вече почти преполовихме и тази година! Вече сме в разгара на един от най-хубавите сезони, а още по-хубав предстои. Освен еуфорията, която се разпалва у нас заради прекрасното топло време на доста от вас или на ваши близки им предстои и един много вълнуващ момент от живота на всяко момиче, а именно абитуриентският бал. Еуфорията около този конкретен ден е започнала още в началото на тази година, сигурна съм, но пикът тепърва предстои.
 
Най-вероятно вече роклята е налице, решили сте какви бижута да сложите, обувки и всеки малък детайл е напълно изпипан. До последно, обаче са под въпрос два основни елемента – прическата и гримът. Те, разбира се, винаги са повлияни от тенденциите в момента. Когато разглеждате снимки на различни випуски, винаги има сходни модни решения, освен за модели рокли, също така и за останалите детайли.
 
Вече разгледахме тенденциите, но днес насочеността ще бъде малко по-различна. Когато моят абитуриентски бал настъпваше имах щастието да съм заградена от хора, които да могат да ми дават съвети и насоки. Тогава все още не бях навлязла толкова в бюти индустрията и се оповавах на различни визии в интернет. Не исках нещо прекалено претенциозно. Доверих се изцяло на хора, които са в тази сфера на работа и им обясних какво горе долу си представям. Прическата ми беше много добре направена, но не мога да кажа същото за грима, което за този ден не е най-доброто, което може да ти се случи, особено, когато искаш всичко да изглежда перфектно. След като този така дългоочакван ден отмина, обаче малко преосмислих цялата подготовка и това как нещата са можели да се случат. Главното, на което трябва да наблегнете в този ден е да се  се чувствате максимално добре, удобно и спокойни (доколкото това е възможно), и да не позволявате на дреболии да ви повлияват.
Тъй като този ден продължава доста дълго, понякога дори до следващия е много важно да можем да запазим вида си в добро състояние. Първият съвет, който бих ви дала е при избора на грим и прическа да се съобразите с онова, което на вас ви подхожда и да не се водите непременно след тенденциите. Винаги могат да бъдат добре комбинирани и двете неща, но има моменти, в които вашето лице или коса биха понесли много по-различни визии, които да подчертават всички ваши положителни черти перфектно.
Както знаем, червилото е много важен акцент от грима, а също така и много нетраен. В течение на деня е почти сигурно, че поне част от него ще изчезне. Хубаво е да заложите на дълготрайно такова и задължително да имате, ако не същия, то поне подобен цвят в чантата си, за да можете да го освежавате през определен период от време. Доста момичета се притесняват, че през този ден ще бъдат доста активни, което би могло да предизвика лъщене на лицето или размазване на грима. Това зависи от няколко фактора. Най-важният са продуктите, с които гримът се прави. Ако сте решили сами да направите грима си, то е хубаво да се поинтересувате какво да използвате. За основата (лицето), винаги залагайте на висококачествени продукти, които ще издържат повече. В зависимост от бюджета ви има и доста достъпни продукти, от които можете да се възползвате. Разбира се, ако имате по-мазна кожа е хубаво да предвидите компактна пудра, която да сложите в чантата си, за да можете да освежавате лицето. Хубаво е да бъде трансперантна (без цвят), за да не натрупвате прекалено много продукт. Друг трик, който можете да използвате е да попивате лицето преди да поставяте продукт. За целта може да използвате оризова хартия, която се продава във всички дрогерии, но можете да използвате и всякакъв вид друга хартия. За очите, задължително използвайте водоустойчиви продукти, за да може това, което сте сътворили да остане непокътнато. Ако сте решили да заложите на класическата очна линия, геловете са доста добър избор.
 
Останалите съвети, които бих искала да ви дам в тази статия са малко различни от това как да изглеждате, но ми се струва, че нещата се преплитат чудесно. Искам да предам едно послание, което си мисля, че по-често трябва да се напомня на младите момичета. Надявам се да го прочетат достатъчно момичета, на които това им предстои или пък техните близки да могат да им го предадат. Периодът на завършване на всеки един период от живота ни е колкото вълнуващ, толкова и плашещ. Цялото събитие цели да отпразнува края на нещо и началото на нещо още по-голямо. Вмъкваме се в света на “големите” и поемаме по пътя, който си мислим, че искаме. Всяко момиче е притеснено за този момент и това е напълно нормално. Съветът, който мога да дам на всяка една от вас е да не се сравнявате с никого, да правите, онова, което ви кара да се чувствате добре. Насладете се на този момент. Бъдете в настоящето. Това не е съревнование, в което трябва да направите нещо по-добре от другите. Вие сте напълно достатъчни такива, каквито сте и трябва да го оценявате във всяка минута от живота си!