Галерия „Етюд“ представя до 9 ноември изложбата „Острови“ на Лиляна Дворянова. Тя е завършила художествено училище, по-късно специалност философия в СУ и графичен дизайн в НБУ. Работи в областта на илюстрацията и графичния дизайн. Дигиталните или традиционните форми, които използва, я водят в различни, но еднакво интересни посоки в нейния творчески път. Автор е на учебници по изобразително изкуство за първи, втори, трети и четвърти клас. Занимава се е с фотография. Създава произведения в областта на традиционното  и  на концептуалното изкуство. Настоящата изложба – живопис, графика и яйчена темпера върху дърво, е втората самостоятелна изложба на Лиляна Дворянова.
 
От „Остров, който не знае своето име“, зрителят тръгва на „круиз“ през „Тъгуващ остров“, „Остров с душа“, „Остров Баща“ до „Остров с излитащо сърце“, преминавайки през „Разговарящи острови“ или „Остров, който се моли“ … и акостира на „Ангелски остров“.
Самата Лиляна Дворянова споделя:
Започнах да рисувам и идеята, че това са острови някак изскочи. За мен думата остров се свързва с нещо, което е отделено, по някакъв начин самотно, тъжно в общото море. Тръгнах в тази посока и създавах тези същества-образи, които имат свои истории, характери, психологически моменти. Моите същества са сами и дори да имат някакви отношения, те са като самотни острови. Но на тях се разиграват много сюжети. Докато рисувах живописните и графичните картини си мислех, че искам да напиша книга за островите. Фантазирах си за най-различни истории, които се развиват върху/под тяхната повърхност. Чудех се как могат да ги класифицирам, защото им давах имена – остров на удавниците, остров с фар, остров–майка,остров-градина, остров-семейство … Рисувайки си представях книга, която описва по специфичен начин всичките тези различни острови – стига се до някакъв и там се случва нещо, което създава разказ. Може на един да има само къщичка, на друг да живее самотно същество, трети да бъде цял град с хиляди внушения… Така рисувайки аз си представях книга, която визуализирах.
Художничката мечтае и за бъдещ проект – реална книга, където към графиките да има текст, създаващ различни асоциации.