На 29 август от 19.30 ч. Софийската опера и балет ще представи постановката “Янините девет братя“ от Любомир Пипков. Постановката е на режисьора Пламен Карталов. Диригент е Жорж Димитров, сценографията е на Свен Йонке. Станка Вауда е художник на костюмите, а хореография е на Риолина Топалова. Хор майстор е Виолета Димитрова. Либретото ще отведе зрителите в далечната 1361 г. С тази опера ще се открие „Портал на два свята“ – фестивал на открито, който ще се проведе в крепост Цари Мали град (датирана от късната античност), разположена над село Белчин.
 
Другите заглавия в фестивалната програма са: операта «Кармен» от Жорж Бизе (30 август, от 19:30 часа; спектакълът „Зорба гъркът“ от Микис Теодоракис (3 септември) ; балетът „Кармина Бурана“, по музика на Карл Орф (4 септември); мюзикълът “Mamma Mia!” с песните на легендарните шведи от “AББA”, създадени от Бени Андерсон и Бьорн Улвеус и либретото е на Катрин Джонсън по идея на Джуди Креймър (5, 6 и 7 септември).
 
Билетите за фестивала «Портал на два свята» са в продажба на касата на Софийската опера (ул. «Врабча» 1), онлайн на: сайта на операта – operasofia.bg, EasyPay, EpayGo и Eventim.bg., на касите на крепостта Цари Мали град, както и мобилна каса на Софийската опера и балет в дните на спектаклите.
 
Софийската опера и балет и транспортната компания P Group осигуряват превоз за спектаклите от първия летен фестивал “Портал на два свята” – Цари Мали град (30 август 2020 г. и 3, 4, 5, 6 и 7 септември 2020, с начален час: 19.30 ч.). Цената за двупосочен билет по направление: София – Цари Мали град – София е 10.00 лв., при предварителна заявка на тел.: 0882 756 024 и на E-mail: iveta.dimitrova@operasofia.bg. Микробусите от София ще тръгват от катедрален храм “Александър Невски” в 17:00 часа., а от Цари Мали град – веднага след края на спектаклите.