Светослав Драгиев представя събитието:
 
„В разгара на лятото бихме искали да предложим на Вашето внимание една идея, която не успяхме да осъществим в края на 2020 година поради ограниченията, които ни бяха  наложени тогава.
В “Хан Мадона” ни очакват от миналия ноември и пазят резервацията ни вече повече от половин година. Отново темата ни ще бъде пейзажната фотография, като този път може да обърнем внимание на снимането на пейзажи и след падането на нощта. Ще имаме възможност да посетим най-различни локации и да проведем редица разнообразни фотосесии през светлата и тъмната част от денонощието.
 
Теми за фотографски импровизации по време на пленера
Пейзажна фотография – в района на Белоградчик:
– Мислен камък, скално светилище Чачин камък, Римското кале, Каньона до ВЕЦ Фалковец, скалите над вилна зона Маркашница, местността „Збегове”
Червената църква и скалното светилище Боров камък
Белоградчишката крепост „Калето”
Пещера “Венеца”
Водопад Бялата вода, село Праужда и църквата с богомилските символи
– Лопушански манастир, Клисурски манастир
 
Фотография на звездното небе
По време на пленера Луната ще е в първа четвърт, което в комбинация с близостта на Белоградчишките скали прави условията на пленера почти идеални за творчески импровизации на тема фотография на звездното небе. Отново, за участниците в пленера ще бъдат осигурени светлосилни широкоъгълни обективи Sigma, подходящи за такъв тип фотография. А за желаещите да експериментират с “рисуване със светлина” може да осигурим и преносими LED лампи Rotolight с контрол на цветната температура.
Обсъждане на снимки – Всяка вечер в ресторанта на хотела – Възможност за прожекция и обсъждане на кадрите направени през деня.
 
Настаняването ще бъде в Хан “Мадона” в село Фалковец – на няколко километра от Белоградчишките скали.
 
Местата са ограничени, така че побързайте със записването, което можете да направите до 10 юли 2021 г.
 
За повече информация, подробна програма и записване за участие – https://styletravelbg.com/…/fotoplener-belogradchik-2021/“