Галерия “АРТЕ” представя Анжело Красини. Неговата  изложба – накити, може да се види в периода 18 – 30 май 2021 г. Вернисаж на 18 май 2021 от 17,00 до 19,30 часа – ул. Бузлуджа 31, София. В онлайн откриването ще се проведе разговор с доц. Ружа Маринска и Анжело Красини.
 
Експозицията „Споделени съкровища“ предлага нов подход към накитите. Бижута са част от картини. Може да се вземат обици, колиета или брошки, да се носят и след това отново да се поставят в техните своеобразни обиталища, ювелирни творби – картини с бижута.
 
Според Анжело Красини:
Съкровища трудно се споделят! Това разбрах работейки върху изложбата, която носи това послание. Не всичко сребърно е съкровище – трябва да стане такова. За да го споделиш, за да не потъне в нечия каса са необходими още усилия. Избрах картината като място на това съкровище. Опитах да постигна ефекта, при който фрагмент от тази картина с едно движение да се превърне в твоите обици, колие или брошка. Бижутата са част от картината, а самата картина е естествения им дом. По този начин се опитвам да защитя тезата за споделянето, за магията на изкуството на трансформацията на визуалното в утилитарно и обратно.“