2017-та беше годината на най-разнообразните форми при веждите. Артисти от цял свят станаха все по-креативни и измисляха постоянно нови и нови идеи, което е страхотно, защото в това е чара на грима – свободата да твориш.
Ето и някои от най-популярните:
В тази статия, обаче ще обърнем по-голямо внимание на оформянето им в няколко лесни стъпки.
Веждите са определяни като “рамка на лицето” и за това изискват особено внимание.
 
Сигурна съм, че всички сме имали злополучни опити с оформянето им. Голяма роля играе и модата. Преди бяха модерни много тънките вежди, а от известно време се наблюдава завръщане към по-естествените форми, което е добре дошло, защото най-добрата форма е естествената, онази, която подхожда точно на вашето лице. Ако нямате достатъчно смелост да ги оправяте сами вкъщи, винаги можете да се доверите на специалист, но ето и няколко полезни съвета и илюстрации, които да ви помогнат, ако сте решили да оформяте веждите си вкъщи.
За да откриете, от къде трябва да започват и къде да свършват веждите ви,  също така и къде трябва да се намира извивката можете да използвате молив, който да ви насочи, като използвате носа си за ориентир. Показани долу на илюстрацията можете да видите точните ъгли, под които да “измерите” перфектната форма.
След като вече сте оформили, можете да използвате продукта, с който обичайно попълвате веждите си и да “начертаете”  формата, която желаете. След това е лесно. Просто премахвате всички косъмчета извън нея.
 
Ето и как да попълните веждите си с помощта на продукт:
Можете да използвате няколко вида продукти, като всеки избира колко плътно иска да бъдат попълнени веждите, според своите виждания. Най-плътно и тежко се подчертават веждите с гел, който може да приглади перфектно вашите вежди и да ви помогне при по-тежък грим за постигането на по-дефиниран ефект. Останалите продукти, които може да използвате са сенки или молив, като за по-силно приглаждане можете да използвате прозрачен гел в края на попълването, за да може всяко едно косъмче да остане на мястото си за по-дълго. Винаги трябва да преливате крайчетата на веждите, за да може да изглежда по-естествено и да не си личи, че сте спомогнали за перфектната им визия.
Ако не искате да попълвате веждите си всяка сутрин, то може да се обърнете към микроблейдинга. Много момичета се притесняват от ефекта и дали няма да изглеждат неестествено, но вече козметичната индустрия толкова е напреднала, че може и никой да не разбере, че сте направили подобна интервенция.
Дали ги оформяте вкъщи или при специалист, винаги отделяйте специално внимание на веждите, защото дори без грим те определят цялостната визия на лицето и очите ви.