Галерия „Нюанс“ (ул. Иван Денкоглу 42, София) представя Нина Лишовска. Експозицията ѝ  „Добавена реалност“ – скулптури и рисунки, може да се види до 30 май 2021  г.
 
Нина Лишовска е скулптор, които работи с най-мощните и трудни за овладяване техники: метал, стъкло, керамика. Самата авторка казва, че първо формира образа в съзнанието си, от там започва нейният процес, именно към това е препратка и наименованието на изложбата “Добавена реалност”. Творческият ѝ подход се формира от натрупвания от митологията, физиката, космологията и поезията. Като творец тя търси и дълбае в големите теми на живота, за да ги синтезира до езика на скулптурата.
 
Нина Лишовска завършва дърворезба в Техникума по дървообработване и вътрешна врхитектура в Русе, след което и скулптура във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”. Преподава в Националното училище по изкуствата ”Проф. Веселин Стоянов” в Русе. На най-амбициозните свои ученици предлага възможност да усетят магията на творческия процес, като работят заедно с нея в ателието ѝ, разположено във фабрика за тухли на брега на Дунав.