Когато става въпрос за декорация, Мароко ни изпълва с вдъхновение – разнообразната история, архитектура и културата на тази арабска страна предлагат различна муза за декорации, цветове и текстури.
1. Марокански пуф
Пуфът заема изключително важно място в всеки марокански дом, той се е превърнал в традиция на стотици години, а днес ние можем да го поставим като изискан акцент почти навсякъде в нашия дом. Можете да го използвате за масичка, за нощно шкафче или табуретка.
2. Всичко е в текстурите
Мароканският интериор е изключително богат на текстури, различни, цветни и доста смели. Не се притеснявайте да смесвате различни текстури, да ги комбинирате и да играете с цветовете и шарките по тях.
Можете да подберете текстури с еднакви цветове или шарки, ако не искате да рискувате да смесвате една безкрайна палитра от цветове.
3. Огледала, фенери и килими
Модерната декорация в марокански стил  не е пълна  без огледало, марокански фенери, килими и занаятчийски произведения на изкуството.
Модерната мароканска декорация може да бъде изключително елегантна и въпреки това различна, а традиционната мароканска декорация залага на една изключителна смесица от цветове.
Не забравяйте да добавите възглавници, колкото повече, толкова по-добре. Можете да подберете възглавнички в един или няколко нюанса, с различни или еднакви текстури, с пискюли или без.