От древни времена мраморът е ценен не само заради красотата му, но също така и заради неговите магически свойства. В древна Гърция, този минерал бил посветен на богинята на любовта Афродита. Храмовете на Богинята винаги се строили от мрамор. Вярвало се, че камъкът охлажда сладострастието, прави човека верен на половинката си, дава сила на съпружеската любов, помага за раждането на здраво потомство. В древен Рим, се смятало, че къща, направена от мрамор или облицована с него е защитена от влиянието на злите духове. В Индия и сега, дори най-бедните хора, имат поне един предмет от мрамор, защото смятат, че минерала е посредник между човека и добрите духове. Астролозите пък твърдят, че камъкът много бързо се настройва към биополето на своя собственик и веднага започва да му помага.
В момента можем да видим мрамор навсякъде, а и не само самия материал. Често попадаме на имитация на мрамор върху тапети, килими, спално бельо и т.н. Синоним на лукс, мраморът все още е ключова тенденция за 2018 година.
Резултатите са неочаквани и оригинални когато комбинираме материали, цветове и различни текстури и чиято сложност и структура предлагат контраст на декора.
Ето и няколко красиви интериорни решения с мраморен акцент.