В изминатала 2017-та минахме през доста и различни нашумяващи, в различните моменти от годината, тенденции в грима. Особен акцент се поставяше на веждите и причудливите форми, които гримьорите им придаваха, в опит да бъдат все по-креативни. Тази година, ако съдим по световните модни подиуми, се очертава да бъде доста смела. Дори може да се определи като година на крайностите. Главният акцент е фокусиран или върху устни, или върху очи, или върху една гама, но сега ще ви кажа и покажа какво имам предвид.
Смели очи
Пренасяме смелостта в цветовете, освен върху усните и върху очите. Характерното за тази тенденция е, че най-често се използва един цвят върху целия клепач, а не цветове като черно и кафяво, както в любимия ни опушен грим.
Класическото червено
Тази тенденция май никога няма да излезе от мода, но все пак да отбележим и ярко червеното червило с почти никакво подчертаване на очите. Препоръчвам на хора със светли очи, особено, когато искате свежест, а нямате време за повече игра с четките.
Очна линия
Очна линия, но не каквато и да е! Много ще бъде подходящо през тази година да проявите креативността си с очната линия. Актуални ще бъдат различните цветове очни линии, различните форми. Има много интересна тенденция да се прави очна линия със заоблен връх, а не заострен, както сме свикнали да я виждаме.
Обичате ли блясък?
Ако да, значи тази година определено е вашата. Актуални са всички визии с много блясък. Можете да развихрите въображението си, докъдето смелостта ви стига!
Други тенденции, които смятам, че също остават вечни са неутралната визия в една гама, както и акцентът върху зашеметяващ поглед, постигнат, чрез дълги мигли. Тези две неща, както класическото червено червило никога няма да излязат от мода.
По повод актуалните смели тенденции ви предизвиквам през остатъка от 2018-та година да си позволите да бъдете дръзки, да развихрите креативността си и да използвате цветовете без да се страхувате!