Седмицата преди Коледа е и вълшебствата сякаш започват да се случват! Хората са по-усмихнати, настроението е по-ведро, а сред основните теми на разговор са какъв подарък да изберем и какво да облечем в предстоящите празнични вечери.
Ние, от Sublime Media Room, решихме да влезем в ролята на елфи и да намерим отговора и на двата въпроса. За съжаление, няма как да ви заведем в работилницата на дядо Коледа, но затова ще отидем в една друга такава – мястото, където едно младо семейство създава щастие! Казваме щастие, защото това, което те правят са дървени папийонки – идеалният подарък и перфектният завършек на всяко облекло. Аксесоари, които създават и носят настроение!
– Кои са Darvart и какви мечти се сбъдват в тяхната “работилничка” – днес ги приветстваме с добре дошли в Медийната ни стая!
– Здравейте! Зад името Дърварт стои един малък семеен екип от трима – Никола, Блага и синът ни Крум.
Разкажете ни повече за вас – как започна всичко?
– Всичко започна със сватбата на Давид и Велиана, и дървени папийонки за техните шафери. Двамата ни изпратиха прекрасни снимки, които показахме и реакциите на публиката беше категорична! После решихме да развием продукта и няколко месеца по-късно стартирахме darvart.com, където освен дървените папийонки, предложихме бутонели и джобни кърпички.
А защо не дървена вратовръзка?
– Вратовръзката някак предполага строгост и протокол, а папийонките са по-артистичният аксесоар. Те са за по-екстравагантните, за експериментаторите, за смелите.
Как се поддържа една дървена папийонка?
– Това ѝ е хубавото на дървената папийонка – не се изискват никакви грижи! Не се мачка, не се изисква връзване… Просто регулираш еднократно и тя е винаги готова за нови приключения. Единствено не трябва да се мокри, защото има опасност да се раздуе дървото.
Кои са най-екстравагантните ви клиенти?
– Много са, но сега се сещам за един господин, с когото се запознахме на презентация.
Той беше обут с различни обувки и различни чорапи. Много искаше да му направим папийонка, на която двете страни са различни. Направихме му разбира се – ние обичаме предизвикателствата!
За какви случаи е подходяща за носене дървената папийонка?
– Дървена папийонка за повод и без повод – това може да ни е новото мото. (смее се)
Шегата на страна, но се сещаме само за две събития, на които не можеш да отидеш с дървена папийонка – опера и black tie бизнес парти. За тях препоръчваме да заложите на класическа черна папийонка. За всичко останало има Darvart!
Иновация в модата ли е Darvart?
– Иновация не е точната дума, по-скоро е различен поглед към класическите аксесоари.
Darvart е провокация, от която смятаме, че българският мъж определено има нужда, за да разчупи стила и еднообразието на бялата риза и празния горен джоб на сакото.
Подходящи ли са папийонките за жени?
– При жените не съществуват правила за носенето на каквито и да е аксесоари, така че нищо не ги спира да си закачат самолетна перка ако желаят. (смее се)
Ние все пак сме измислили доста по-елегантни решения и предлагаме дървени папийонки за дами на чоукър или като гердан. Дори не е нужна риза!
– Коя е най- голямата Ви поръчка?
– Най-голямата беше първата.
Не като количество, а заради възможността, която изскочи изневиделица – ние я грабнахме и тя буквално преобърна живота ни. Заради удовлетворението, което получаваш от добре свършената работа.
Да видиш как нещото, което си създал с ума и ръцете си носи такава радост – просто неописуемо! Разбира се, папийонките във времето претърпяха известна метаморфоза и вече са много по-изпипани и елегантни, но някак успяхме да съхраним “онова“ чувство и продължаваме да се радваме искрено на всеки доволен клиент.
С какво помагат най-малките ръчички от екипа ви?
– Малките ръчички са истинско предизвикателство понякога. Крум е на 6 години и има голямо желание да помага в работния процес. Засега с удоволствие се снима, за да представи детските ни продукти. Неговата сила е в рекламата – той е най-големият ни фен и не спира да  разказва на познати и непознати, с какво се занимаваме.
Важно ли е децата да работят и на какво ги учи това?
– За децата е важно да имат детство – тяхната работа е да опознават света чрез игра.
Важно е те да бъдат насърчавани да търсят призванието си, защото да имаш професия – призвание е най-сигурният начин да не ходиш „на работа“.
Оценени ли са от българския потребител ръчно изработените продукти?
– Само човек, който се е опитал да създаде нещо с ръцете си, може да разбере колко усилия се влагат наистина.
Често се шегуваме, че говоренето за нещо и правенето му са две коренно различни неща.
Нашия продукт не е масов, но сме щастливи, че получаваме много положителни отзиви за работата си и имаме истински верни фенове, които насърчават услията ни.
Планирате ли нови продукти?
– Планираме да продължим да провокираме най-вече мъжете, иначе всяко ново нещо е добре забравено старо.
Как да стигне протребителят до вас?
– Винаги можете да ни откриете на darvart.com
Какво влагате и какво искате да достигне до потребителя като послание от Вас?
– По дрехите посрещат! Външният вид е важен. Той е още един начин да кажеш кой си, за какво се бориш, а и да направиш света малко по-красив.