Той е млад, прогресиращ и очарователен. Един от най-обещаващите таланти и надежди на българския футбол – Кирил Десподов. На пръв поглед скромен, но не и на терена.  Понастоящем играе за ЦСКА и за националния отбор. Футболната си кариера стартира в Пирин 2001, като през 2012г. става един от най-младите дебютанти в историята на „А“ футболна група, след което преминава и през Литекс. В началото на годината на церемония „Футболист на годината“ печели два приза – за най-перспективен млад играч и наградата на феновете и трайно се настани, както в сърцата на почитателите, така и в нашите. Откраднахме малко от свободното му време, за да отговори на 19 въпроса специално за номер 19.
1. Играеш под номер 19. Има ли символика в номера и каква е тя за теб?
– Играя с номер 19, защото вярвам, че числото 9 ми носи късмет. Когато дойдох в ЦСКА номер 9 беше зает и заради това си избрах номер 19.
2. На церемонията „Футболист на годината“ 2017г. получи две награди – за най-перспективен млад играч и наградата на феновете. Как се печелят сърцата на феновете?
– Сърцата на феновете се печелят с добра игра, себераздаване и много усилия. Привържениците винаги забелязват, когато оставиш сърцето си на терена и го оценяват.
3. В едно спортно издание Ивелин Попов те обяви за талант номер едно в България, само талант достатъчен ли е или трябва някой да те забележи?
– Талантът не е достатъчен, той е 10% от успеха, а 90% е труд. Колкото повече се трудиш, толкова по-голям е шансът да успееш в мъжкия футбол.
4. Какви качества трябва да притежаваш, за да станеш успешен футболист?
– Първо трябва да се раздаваш на сто процента на терена, да изпълняваш стриктно указанията на треньора, да си много дисциплиниран, да играеш със самочувствие на терена и да играеш за отбора. Егоизмът във футбола пречи.
5. Кои ще бъдат най-предизвикателните мачове, пред които ще бъдеш изправен през настоящата година?
– До края на сезона ни предстоят 2 мача срещу Лудогорец и 5 срещу Левски – 3 за първенството и 2 за Купата на България. Дай Боже да отстраним вечния съперник и да играем финал за Купата.
6. Виждаш ли по-нататъшното си развитие в чужд отбор? За кой отбор би искал да играеш?
– Разбира се, че искам да играя в чужбина. Няма да казвам в кой отбор, но се надявам да заиграя за голям европейски клуб.
7. Имаш ли стратегия, която следваш по време на играта?
– Следвам указанията на треньора, той казва каква е стратегията ни, а футболистите изпълняваме неговия план за игра.
 
8. Кои са твоите футболни идоли?
– Симпатизирам най-много на Кристиано Роналдо, защото харесвам стила му на игра. Същото мога да кажа и за играта на Ивелин Попов.
9. Кой от футболистите е оказал най-огромно влияние върху теб и с какво?
– Играл съм с доста опитни футболисти и съм се опитал да взема от всекиго по нещо и всички са ми помогнали да вървя нагоре и да развивам футболните си качества.
10. Коя е най-емблематичната ти победа?
– Най-паметната ми победа е срещу Лудогорец на ¼-финалите за Купата на България на 14.12.2017 година. Мачът завърши 1:1 в редовното време, а в продълженията вкарах гол за 2:1 и се класирахме за полуфиналите, където ще срещнем Левски.
11. Към какво се стремиш и от какво се страхуваш?
– Стремя се да играя голям футбол в европейски отбор, да се развивам и да прославям името на България. Не се страхувам от нищо.
12. В спорта освен голям талант се изисква и изключителна дисциплина, вероятно се подлагаш и на големи лишения?
– Да, подлагам се на големи лишения, защото без дисциплина успехи не се постигат.
13. Какво ти носи популярността и какво ти отнема?
– Хубаво е, когато хората те видят по улицата и те познават, но понякога нарушават личното ти пространство. Засега обаче не съм чак толкова популярен и не се оплаквам.
14. Какво би било най-голямото предизвикателство за теб?
– Да премина в голям европейски отбор би било огромно предизвикателство за мен, защото там ще започна от нулата и ще трябва да се доказвам отново.
15. Каква е ролята на твоето семейство по пътя към успеха?
– Моето семейство винаги е било до мен, всички са ми помагали и са ме подкрепяли, най-вече моят брат – без него не мога да успея, той е изиграл  най-голяма роля за моя успех.
16. Какво правиш в свободното си време и за какво не ти остава време?
– Обичам да ходя на кино, да си играя с моето куче Айра, да ходя на лов. Искам ли да направя нещо или да се видя с някого винаги намирам време.
17. Говори се, че си подписал като рекламно лице на един от най-известните световни спортни брандове, какво е усещането?
– Аз работя само и единствено с Баллистик спорт и Тони Найка, имам уговорка с тях и я спазвам стриктно.
18. Ти си млад и вече много популярен. Вероятно си обграден и от женско внимание. Имаш ли изграден стереотип каква трябва да бъде жената до теб?
– Не мисля, че съм чак толкова популярен, също така не съм и толкова обграден от жени. Важно за мен е жената да има красива усмивка, да е умна, да не е прекалено висока, да има хубаво тяло и да спортува.
19. Разбрахме много за твоята кариера, какво не знаят хората за Кирил Десподов като човек?
– Хобито ми е да ходя на лов, когато съм вкъщи в Кресна. Обичам да ям пица, но само когато ми е позволено. Обичам и телешко месо, то е много полезно за спортистите. Ям здравословно, ограничавам се от вредните неща в името на спорта. Имам труден характер, голям инат съм, много съм горделив, но и много грижовен към любимите ми хора. Отнасям се с хората така, както те се отнасят с мен.