Злато в храната, една тенденция с продължение. Още от древни времена, някои общности вярвали, че златото е свещена храна.
През 90- те години златото добива голяма популярност при аранжирането на десерти, през 2000 година, тенденцията отново се завръща с пълна сила,  и така до днес, когато можем да опитаме специалитети подправени с 24- каратово злато.
Златно капучино
В Armani Hotel Dubai, можете да се насладите на топла чаша капучино поръсено с 23- каратово злато. Една чаша Златно капучино струва приблизително 20 долара, но ще остави усещане за лукс и изтънченост.
Златен Феникс
Къпкейк приготвен с истинска ванилия, италиански шоколад и ягоди обвити в злато. Този десерт можете да опитате само след като сте дали поръчка 48 часа предварително. Сервира се в “Bloomsbury”, в Дубай.
Черен Диамант
Сладолед направен от ванилия от Мадагаскар, покрит с ирански шафран и италиански трюфели и гарниран с 23- каратови златни листенца. Едно истинско гурме преживявано поднесено в Versace.

Жълт златен чай
Чаят е направен от жълто растение женшен. Отглежда се на един хълм в провинция Сичуан и се събира веднъж годишно. Само най-добрите, най-горните цветове на растението се нарязват с помощта на златни ножици. След като чаят се изсуши, всеки лист се покрива със 24- каратово златно фолио.