“Фотоклуб Осмо изкуство“ организира“  Фотопленер “Проходна – „Очите на бога“. Той ще се проведе 18-20 юни в Северна България. За основна тема и локация за фотографските търсения е избрана пещерата “Проходна“. Настаняването е  в гр. Червен бряг. В непосредствена близост до избрания основен обект за снимки се намират и други красиви места: Скалното образувание “Провъртеника”, Скалните венци на село Кунино, Природният феномен Дупката и др. Предвидени са и посещения на скалните манастири “Света Марина“ и “Свeти Никола”, Геопарка Искър-Панега и каменните къщи в района на Карлуково. За участниците в пленера ще бъдат осигурени светлосилни широкоъгълни обективи Sigma, подходящи за такъв тип фотография. А за желаещите да експериментират с “рисуване със светлина” може да се доставят и преносими LED лампи Rotolight с контрол на цветната температура. Светослав Драгиев доуточнява: “Ще имаме възможност да направим и прожекция и обсъждане на заснетите кадри по време на пленера. Планираме прожекцията да бъде в края на всеки снимачен ден …”.
 
На 19 юни ще бъдат излъчени и наградени победителите в онлайн конкурса за 10-тата годишнина на ФОТОКЛУБ “ОСМО ИЗКУСТВО” – “НАЙ-ХУБАВ ФОТОСПОМЕН“ от участие в проведено от клуба мероприятие.
 
Записване за фотопленера  може да се направи до 10 юни 2021 г. Подробна информация на:  http://8artclub.com/na4alo_login_sab_adm_new.php?id_sab1=167
 
Фотография на поканата: Галя Велева – algaivel