Представяме ви Chef & Gastro – онлайн платформата, която предлага „най-богатата база данни в България с достоверна информация и професионални рецепти“.
Кой стои зад този амбициозен проект, който от една година буди респект с професионалната си тематика?
Един човек, посветен на мисията да бъде готвач – Георги Котев. Той, заедно с брат си, Станислав Котев, дръзват да модернизират представата за същността на ресторантьорството и кулинарията на родна земя.
Проектът се ражда точно в разгара на Ковид-19, но както се казва, нищо не случайно. Началото е положено и сайтът всеки ден се обогатява не само с невероятни рецепти, но и със статии, посветени на най-великите готвачи и ресторанти със звезди Мишлен, на процесите в кухнята, на мениджмънта на ресторанта, на продуктите и технологиите и др.
 
Изключително атрактивен е и лексиконът, където могат да се намерят както популярни кулинарни термини, така и такива, които са малко известни. Тази секция непрекъснато нараства и се очаква след време да бъде издадена като самостоятелно издание на хартия.
Chef & Gastro подава ръка на българските производители като напълно безплатно ги представя. Това е единствената у нас платформа, която се опитва да даде стимул на българските производители като описва продукцията им и предостави техните контакти. До момента са представени: био мандра „Рукатка“, био градина „Туинс“, есетрово рибно стопанство „Баново“, бутикови вина „Линар“, фермерска мандра с. Строево, ферма за аспержи с. Джулюница, Bulgarian Honey Company, „Снейлс Ланд“ ООД – хибернирани охлюви….
Но това не е всичко.
Всеки ресторантьор на сайта може да си поръча собствена подложка за меню, която стилно да обслужва заведението. Както и да се възползва от пълната гама консултантски услуги за заведения за хранене.
След една година в онлайн пространството сайтът Chef & Gastro  има своя аудитория, която непрекъснато се увеличава. В този период той претърпява коренен редизайн като визия и съдържание по секции. В момента е съпоставим с най-добрите кулинарни световни сайтове.
Георги Котев е оптимист за развитието на ресторантьорството и кулинарията в България. Промените трябва да започват с малки стъпки, да се надграждат и да се търси не просто качество, а отлично качество на храните и услугите.
Нека завършим с гениалната мисъл на  световноизвестния самоук готвач Мишел Бра: „Нашите рецепти са отражение на преживените от нас емоции“. А това означава, че храната не е просто храна, а част от нашето „Аз“.