В галерия „Европа“ до 30.10.2019 може да се види изложбата на Елисавета Ангелова. Живописните творби представени под наслов „Нов век“ свързват реално разпознаваемите обекти в приказни композиции, от които се раждат разнолики сюжети. Самата авторка конкретизира своите търсения :
 
 
Обичам да се взирам в човешката душа и копнежите и, да гледам света през очите на дете, с поглед чист и ясен, неопетнен. Често персонаж в картините ми се оказва детето. Може би защото съм майка или защото чрез него идеите ми се изобразяват най-ясно.
Провокирана съм от заобикалящата ни действителност, в която всичко е красиво, лъскаво и същевременно кухо и лъжовно; действителност, в която ценностите са изместени. Днешният свят възпитава децата ни в консуматори ,превръща хората в сметки, заличава духовната част от човешкото развитие. Води се война, „облечена“ в преструвки и лъжи, война между доброто и злото; война, в която виртуалното измества реалното. Създаден е свят, в който модата диктува цялото ни бъдеще.
Картините ми отразяват този свят и проблемите в него,но дават и решение. Изход има винаги. С помощта на Бог, чрез изкуството ще търсим свободата. Ще творим мир, първо в душите ни, после между хората. Мирът носи любов, която ни сплотява и тя ще ни направи едно цяло, ще живеем в хармония с целия ни заобикалящ свят.
Реално тази хармония може да се открие и в творческата атмосфера, която съпътства  паралелно “Нов век”. В галерията функционира Школа по изобразително изкуство за малки и големи,  ръководена от Елена Хаджистоянова. Там се изучава  стила и техниката на рисуване на над 100 от най-утвърдените, български художници на съвременното изкуство. Арт Галерия Европа разполага с обща експозиция и фонд от над 500 произведения, а всеки месец се представя нова изложба.  Именно  тук – сред оазиса от картини, малката Лика Гешева е едно от децата, които  правят първите си стъпки по пътя на изобразителното изкуство, въображението и красотата.