Галерия „Контраст“ представя изложбата на Георги Маринов. „ПОЛЕТ И ОТЛОМКИ“ може да се види от 6 април до 20 април 2021 г. Вернисаж: 6 април от 17:30 до 19:30 ч.
 
Експозицията включва серията рисунки „Облаци“. Те са контрастно споени с визията на скулптурите, озаглавени: „Шлемове“, „Войни“, „Портали“, „Паднали ангели“, „Полет и отломки“…
 
Кураторът на изложбата Аксиния Джурова обобщава:
 
„Владеещ формата и материала, в случая витошки гранит и черен мрамор, сред отломките на мъжки и женски торсове и сурови войнски глави, наподобяващи шлемове, се отличава със своята изчистена разработка „Вавилонската кула“.
 
Интерпретация, напомняща ни за замисления от синовете на Ной след потопа стълб. Стълб, който да стигне до небесата и Бога. Пестеливостта на израза ни връща към характерните месопотамски храмове – кули, известни като зикурати и разбира се, към дързостта да достигнеш недостижимото, предизвикала гнева на Бога. Този, който в гнева си го разрушава, размества, разбърква езиците на строителите и ги разпръсква по света. .. Небесният и земен свят се сблъскват отново, без да намерят решение, дори когато на помощ извикваме Божиите вестители – безплътните и безстрастни ангели. И си задаваш отново въпроса всеки път дали след полета ще останат само отломките?!“.