„Незабравимите“ е уникален винтидж музикален спектакъл. Той е микс от актьорски етюди, познати песни, изсвирени с модерни аранжименти, танго и суинг танци и свежо чувство за хумор. Проектът е вдъхновен от бащата на Ралица Бежан – Георги Ковачев. Музикантът (акордеонист, пианист, успешен импресарио) е работил с Тодор Колев, Леа Иванова, Орлин Горанов, Астор, Васил Петров, Камелия Тодорова и др.
Песните от 30-те до 70-те, изпети от Аспарух Лешников, Дуо Нове, Леа Иванова, Ирина Чмихова, Лиана Антонова, Мими Николова, Стефан Воронов, Емил Димитров, група „Домино”, Тодор Колев и др, сега се възраждат от формация в състав: Ралица Бежан – вокал и едни от най-добрите млади джаз музиканти: Калин Жечев – пиано и вокал, Димитър Сираков – контрабас, Мратин Ташев-тромпет, Денис Гоев-тромпет, Ивелин Иванов – акордеон, Стоил Иванов-Стю – ударни.
Специално за Sublime Media Room Ралица Бежан сподели:
Този проект е изключителната осезаема за мен връзка с баща ми. Всичко започна като концерт с една предложена от татко песен. През годините сякаш естествено концертите ставаха все по-големи и забавни. И един ден концерта премина в спектакъл. Обединяващата фабула е любовта, изневярата и най-важното, прошката. Винаги съм мечтала да съчетавам двете изкуства, театър и музика. Те са част от мен и в “Незабравимите” аз отгледах тази мечта, и тя порастна. На всеки концерт-спектакъл, аз усещам изключително силно всичко, което съм получила от баща ми и сякаш разговарям с него. За мен този проект не е просто поредния спектакъл, той се държи като самостоятелно същество и общува с нас. Всяка година екипът става по-голям и от специален гост в началото, Иван Юруков сега е пълноценен персонаж, съсценарист и режисьор.
След успешния клип към песента “Трендафилът мирише”, проектът “Незабравимите – Старите песни на нов глас“ ще гостува на 28.10. във Враца. Спектакълът ще бъде „дирижиран“ от актьорът Георги Грозев, познат на Врачанската публика от множество спектакли на ДКТ-Враца. Той, подобно на героя от филма „Кабаре“ ще се изяви като разказвач и конферансие.  Популярната джаз певица Марина Драгомирецкая и младите актриси Гергана Цакова и Теодора Рашед ще пеят, танцуват и ще представят ефектни етюди с и без кукла. А атрактивната Ралица Бежан ще търси голямата любов чрез превъплъщението си в образа на вечната жена – търсеща, влюбена, нещастна, щастлива. Специален гост на представлението ще бъде актьорът Иван Юруков. Ще прозвучи и гласът на Александър Воронов и стиховете на Снежа Любенова. Публиката ще се докосне и до осъвременения чар на суинг културата и страстното танго. За атмосферата ще се грижи и художник по костюмите и декора Адриана Найденова.  Младите участници в танцов състав “Хемус” при Община Враца ще се изявят в новия жанр. Те ще привнесат още по-свеж аромат на празничната среща на зрителите с любими изпълнители. Сред тях Ралица Бежан, гласът, който озвучава емблематичния сериал „Жени с деца“, анимационните филми – „Лило и Стич”. “Рио”…, актрисата, която в ролята на Кремена в „Столичани в повече“ предизвика взрив от емоции; Иван Юруков, актьорът с множество роли, сред които и героя от „Откраднат живот“…
 
 
„Извадете от раклата на баба си шапката с воалетката, обуйте обувките за танци и си подарете едни Незабравим скок във времето! Очаква ви истински празник на сетивата, съживяващ корените на старата градска култура. Пеещата актриса Ралица Ковачева Бежан ще припомни „незабравими“ имена, които са били и все още са част от атмосферата на всеки дом с традиции.“
 
“Незабравимите” ще гостува  в северозападна България отново през пролетта на 2020 г.