Биографията „Ана Уинтор. Живот на първия ред“ излиза за първи път на български език . Скандална, разголваща и бляскава тя  разкрива лицето на дългогодишната главна редакторка на „Вог“. Преводът е на Пейчо Кънев, а корицата е дело на  Милена Вълнарова. Чрез издателство „Кръг“ книгата на американския писател Джери Опенхаймер, автор на тринайсет биографии на известни личности, сред които ca Хилари и Бил Клинтън, Марта Стюарт,  фамилията Хилтън, семейство Кардашиян и други, достига до читателите. Според „Ню Йорк Обзървър“ това е „биография, която препуска лудешки през живота“ на Ана Уинтор. Тя разкрива съдбата на модната икона, която  десетилетия наред разбива редица клишета. Определяна като студена, изискваща, перфекционистка, най-влиятелната жена в света на модата успява да се задържи на поста от 1988 г. до днес. Най-авторитетният и най-страховит редактор в бранша, Уинтор е емблематично лице за поп културата и модната журналистика. Тя тотално разбива наложените стандарти още с първата корица, която прави за „Вог“ – момиче, облечено в деним. Това нейно решение преобръща света на модата с главата надолу. Радикалният ѝ подход я превръща в звезда.
 
Опенхаймер разнищва всяко кътче от миналото на Уинтор – провежда десетки интервюта със стари съученици, приятели, далечни роднини, бизнес врагове, колеги и всеки, който би разполагал дори с късче от истината. Той внимателно проучва често шокиращата житейска история на тази загадъчна личност, за да сглоби целия пъзел за читателя в „Живот на първия ред“.
 
Ана Уинтор е именно жената, вдъхновила емблематичния образ на героинята на Мерил Стрийп в култовия филм „Дяволът носи Прада”.