Говорихме си вече за очната линия, като постоянно явление и предпочитан акцент и това как да я поставяме най-правилно, а днес ще обърнем внимание на елемента, който винаги завършва всяка визия. Дори да сте заложили на изчистено лице, можете да добавите свежест с червилото. Важно е, обаче то да бъде подходящо подбрано, според нашите отличителни черти. Една от тях са именно очите. Жените са толкова пъстри и различни, крият в себе си изключително много нюанси, а козметичната индустрия се е погрижила да внедри толкова много цветове, колкото и настроения имаме. Сега е време да се погледнете в огледалото и да разгледате внимателно цвета на очите си.
Зелени очи
Зелените очи се съчетават чудесно с неонови цветове, както и с керемиденочервени. Ярките и контрастни тонове подчертават страхотно естествената им красота.
Сини очи
Подходящи за сините очи са пастеленорозово, както и яркочервено. Тези цветове подчертават чудесно кристалните тонове.
Сиви очи
Сивите очи са доста рядко срещани, за тях са подходящи цветове като патладжан, както и бeж цвят.
Тъмнокафяви очи
Този тип очи са най-често срещани. При тях изборът е по-голям и жени с такива очи могат да заложат, както на по-тъмните смели цветове като вишна и тъмночервено, така и на по-светли беж цветове, които да контрастират с по-тъмните нюанси на кафявите очи.
При избора на червило, освен с цвета на очите си, трябва да се съобразите и с тена, който имате в момента, както и с естествения цвят на косата ви. Доста често жените се приемат само с един цвят червило, защото то попада в комфортната им зона, но ви гарантирам, че ако опитате да експериментирате с цветове, които доказано биха подхождали на вашите очи няма да бъде толкова страшно. Хората ни приемат така, както се чувстваме, а едно хубаво червило винаги може да ни придаде малко самочувствие и добро усещане!