Слънцето започна да ни навестява все по-често и е видимо, че и настроението ни започна да се покачва с температурите. Всички май вече имаме нужда от свежест и приятни топли емоции. Повече пътувания, повече срещи с приятели на по чаша вино. Общо взето от всичко приятно по много. На мен лично и натроението ми да се гримирам се завиши. Днес ще разгледаме как можем да внедрим тази свежест, която попиваме от пролетта, всичките й прелестни цветове, нови за сетивата, след дългото еднообразие от сивота.
Ако сте толкова еуфорични, колкото и аз относно, онова, което можем да черпим от пролетта, значи сте точно на правилното място!
Говорихме в една друга статия за тенденцията да разчупим обикновената очна линия, а сега става още по-интересно. Този път не говорим за формата на очната линия, а за това, че е време да сложим настрана цветовете, с които сме свикнали(кафяво и черно) и да се заредим с нови, смели цветове – розово, жълто, синьо, зелено, изборът е изцяло ваш!
Пристъпваме към лицето. Не знам за вас, но моята любима част не са очите, а подчертаването на лицето. Правилно подбраните тонове за нашата кожа, както и точното позициониране на продуктите могат да вършат чудеса. Нищо не споменахме за тенденциите в цветовете на ружовете, но сега е време да обявим, че определено и тук залагаме на пролетната свежест. Страхотен избор е бледо розово или корал. Разбира се, опитвайте се винаги да съобразявате цвета на кожата си, за да бъде ефектът максимално сполучлив. Винаги преливайте добре, всичко, което поставяте на лицето си, защото с хубавото време идва и повечето слънчева светлина, а знаете, че тя показва всяко несъвършенство.
Устните е хубаво също да бъдат свежи и нежни. Все едно имат естествено цвета, който червилото ви има. Нека оставим ярките, наситени цветове за лятото, а сега да се насладим на по-нежна визия, съобразена с тоновете на природата при преминаването й от един сезон в друг.
Страхотен акцент, на който можете да наблегнете са миглите. Те винаги освежават визията ни и подчертават съвсем елегантно и ненатрапчиво. Подберете спирала, която да придава обем и дължина, без да напластявате прекалено, а друга страхотна идея, ако тази с цветната очна линия не ви допадна е да изберете спирала в различен цвят и да я поставите за акцент в крайната част на миглите. Стой изключително приятно!
 
Наслаждавайте се на настъпващия сезон, отпуснете се и залагайте винаги на елегантно подчертана и стилна визия. Не забравяйте да носите пролетната свежест навсякъде със себе си!