Очната линия е най-класическият елемент в гримирането. Това е бил основен акцент години наред и мисля, че никога няма да остарее. Перфектно се вмества във всяка ситуация и всеки повод, зависи от това с какво червило я съчетаете или дали полагате цветни сенки под нея, тя може да бъде както част от вашето ежедневие, така и да ви придружава на най-изискани събития. През 2018-та са на мода не само класическите очни линии, ами се дава глас и на всякакъв вид изразяване на креативност, като й се придават причудливи форми, с различен завършек, както и различно място на клепача от стандартното предназначено за нея.
Също така са модерни и различните цветове очна линия, като особено внимание е обръща на бялата.
Днес си говорим за това дали съществува перфектната очна линия или по-точно как да я направим такава. Има няколко много прости стъпки, които трябва да се спазват, за да може всяка жена да успява да се справи с тази не лека задача. Знам, че на всички ви се е случвало да правите двете си очи различни, да прекарвате часове пред огледалото, опитвайки се този път да не размажете едната страна.
Вярвам, обаче, че абсолютно всяка от нас може да се научи да твори перфектния грим за своето лице, всичко е въпрос на практика.
Първо трябва да се спрете на вида очна линия, която най-много ви допада за работа. Очната линия може да бъде течна, под формата на гел или писалка. Ако трябва да ги подредим по трудност, най-голямо затруднение създава течната, с нея се изисква голяма прецизност и контрол на ръката. На следващо място се поставя гел-очната линия, тя се нанася със скосена четка. Най-лесно на повечето дами се оказва боравенето с писалка. Там всичко е поправимо.
След като прецените кой вид би бил най-удобен за вас е време да се захващаме за работа.
Очната линия винаги следва естественото продължение на нашето око, като следи посоката на края на веждата. Хубаво е да използвате нещо, което да ви помогне да проследите точно къде се намира тази линия. Там рисувате основата на вашата очна линия. Много известни блогъри използват всякакви уреди за ориентир, от тиксо до лъжица, но и края на вашата четка би свършил чудесна работа.
Продължението на очната линия е от края й в посока вашите мигли. Там очертавате точната форма, която искате да има.
Това е основата и най-важната част от цялата философия на очната линия. Остава ви само да попълните очертаното вече от вас и да решите колко искате да бъде дебела тя.
Тук няма нищо задължително или пък правилно и грешно. Гримът е изкуство и точно заради това, знаейки фундаменталните практики, можете да развихрите въображението си, да играете с цветове, форми и дължини. Всичко е въпрос на себеусещане. Със сигурност всички ние имаме несполучливи опити с нанасянето на очна линия, но никога не е късно да се научим къде се крие магията на поставянето й.