Млада, красива, умна, талантлива, уверена и амбициозна и това са само част от качествата, които притежава. Успешно съумява да съчетава управлението на многоброен екип от хора с постоянното си личностно развитие, пътувания по цял свят и безупречен външен вид.  Днес в медийната ни стая сме поканили Зорница Узунова – нашият нов гост блогър. Тя ще ни научи как да бъдем в крак с модата и ще ни разкаже за красотата през нейните очи. Ще си поговорим за успеха на жените, за ролята на високите токчета и силата на червеното червило.
 
– Да започнем с това коя е Зорница Узунова? Кажи ни нещо по-различно за себе си. Какво те отличава? 
– Аз съм едно щастливо момиче. Смея да кажа, че съм успяла, силна и независима.
Странното е, че всичко това  звучи много амбициозно, а пък не се имам за такъв човек, малко съм хаотична, защото нося изкуството в себе си и това ме кара да съм непостоянна на моменти, често не довършвам нещо започнато, когато то не се получава перфектно. Отличавам се с това, че съм специална (като всяка жена).
 
– Винаги изглеждаш перфектно! Ще ни споделиш ли каква е тайната ти? 
  – Тайната ми е истинско клише – да бъда щастлива.  След като веднъж съм научила формулата за щастие, с годините ставам по-щастлива и съответно се чувствам все по-красива.
 
 – Разкажи ни какво е ежедневието ти?
 – Ежедневието ми е напълно в крак със съвременния забързан начин на живот – супер натоварено.  Такова и искам да бъде,  хиперактивна съм и ми харесва да се занимавам с много различни неща едновременно, да се срещам с хора, да съм навън, където се случва животът. Така постоянно научавам нещо ново за света и за хората около себе си.
– След като спомена за забързаното си ежедневие, без какво не започва денят ти?
 – Без кафе. Е, на практика, често не е първото нещо, което правя, защото ми е много трудно да ставам рано и обикновено го правя след като изляза от къщи, но всичко преди да изпия сутрешното си кафе не го броя за случило се.
 
 – Имаш ли специален ритуал преди да излезеш сутрин от вкъщи?
 – Нямам време за цял ритуал, спя до последния момент, но без значение дали закъснявам, не излизам без очна линия.
 
– Какво е нужно на една жена, за да изглежда добре?
– За да изглежда добре една жена трябва първо да се чувства добре. Разбира се, всички си имаме своите моменти,  успехите могат да ни носят удовлетворение, но и един чифт нови обувки върши работа.  Едното ни носи блясък в очите, другото прави краката ни неустоимо сексапилни.
Също така, да се върна на очната линия от предишия въпрос, хубаво е всяка жена да има запазена марка във външния си вид, нещо характерно, такова, което смятаме, че ни отива, кара ни да се чувстваме красиви и ни прави запомнящи се.  При мен това е моята cat eye очна линия.
 
 – Как и кога се появи интересът ти към модата?
 – Интересът ми към модата е нещото, което установих много рано, бях доста малка. Това е първото нещо, с което знаех, че искам да се занимавам още преди да имам ясна представа как да подредя живота си.
Харесваше ми да гледам модни канали, да следя и чета всякакви подобни събития. Винаги съм искала да изразявам себе си с начина, по-който се обличам.  Харесва ми да съм по-смела, да съчетавам бунтарски стил с много женствени и дори по-елегантни дрехи и обувки.  Ще ви разкажа какво знам за смесването на различните стилове в някоя от статиите, които предстои да видите в моята рубрика.
– Каква според теб трябва да бъде една съвременна жена?
– Съвременната жена трябва да може да се възползва максимално от времето, в което живеем, защото имаме повече права от всякога.  Съвременната жена трябва да е такава, каквато си поиска, без да си поставя ограничения.
 
– Как се възпитава добрият вкус в ежедневието и в живота?
 – Не знам дали добрият вкус се възпитава, той е нещо, което носиш в себе си.
 
– Какво те карада се чувстваш щастлива? Има ли формула за щастие според теб? 
– Има, да. Категорична съм, защото съм я намерила и знам от опит, че работи.
Формулата е много елеметарна – да си щастлив защото си жив, буквално. Да не се вглъбяваш в проблемите, а в хубавите моменти, в мечтите си.  Живеем веднъж и няма нищо по-хубаво от това да е пълноценно, вместо да се опитваме да отговаряме на някакви общоприети правила за това как е редно да живеем собвствения си живот.
 
– Красивата същност означава и красиво лице. Има ли нещо задължително, което да прави една жена по-красива от друга?
– Да, щастливите жени са по-красиви.
 
– Как поддържаш външния си вид?
 Това е доста дълга тема, прекалено съм суетна и правя какво ли не. Постоянно решавам, че трябва да пробвам нова разкрасителна процедура, но в същото време се опитвам да не прекалявам. По-скоро подчертавам естествената си красота.
– Къде е мястото на модата в живота ти?
 – Модата е моя страст, тя съпътсва ежедневието ми и ми доставя удоволствие.
 
– Да поговорим за красотата. Какво днес е красиво? Тенденции или естествено обаяние?
 – Една от модните тенденции в момента са прозрачните дрехи, такива, с които можем да разкрием всяка част от себе си. А красиво е да можем да разкрием не само тялото си, защото това далеч не е тенденция последно време.
 
– На кои детайли при избора си на тоалет да обръщат внимание дамите и на кои не? 
– В предишните въпроси споменах смесването на стилове.
Детайлите, на които аз обръщам внимание са бельото, аксесоарите и обувките. За трите поотделно обещавам подробни статии.
 
– Кои са грешките, които най-често допускат хората в стремежа си да бъдат модерни? Трябва ли да се следва всичко, което ни диктува модата?
 – Понякога в стремежа си да сме модерни, можем да постигнем обратния ефект. Прекалено дебели вежди, например или твърде неестествен тен, красиви, но неудобни обувки, с които вместо да стъпваме грациозно като котка, изглеждаме по-скоро смешно, докато едвам успяваме да се задържим на тях.
Хубаво е да следваме какво диктува модата, но да имаме реална преценка какво ни отива и кога може да прекалим.
– Облеклото личен избор ли е или натрапване на чуждо мнение за модерното?
 – Облеклото трябва да е изцяло личен избор. А модата е изкуство, което не е нужно всеки да разбира или одобрява.
 
 – Как си почиваш, когато имаш свободно време?
 – Почивам си, когато пътувам. Не съм от хората, които обичат да си лежат вкъщи, имам нужда и от това, но се случва рядко. Истински си почивам в чужбина, спирам да мисля за ежедневието си и оставям всичко за момент. Винаги пътуването ми действа като рестарт, връщам се заредена и готова да се „боря“ с живота.
 
– Имаш ли си любима дестинация?
– Нямам любима дестинация, искам да видя възможно най-много, тъй като навсякъде научавам и преживявам нещо ново.
 
 – Скъп аксесоар или пътуване, какво би избрала?  
– Без да се замисля бих избрала пътуване, аксесоарът може да промени цялото облекло и без да е скъп, а емоциите от пътуването са безценни.
 
– Какво да очакваме в рубриката ти?
– Подсказах няколко неща за рубриката ми. Освен тях,  очаквайте вдъхновение, идеи, съвети, история на модата и интересни факти около най-известните личности в тези среди.