Малдивите са островна държава в Индийкия океан, състояща се от 26 атола, обединяващи 1192 коралови острова. Архипелагът се намира на югозапад от Индия и на 700 км. югозападно от Шри Ланка.
От всички острови, обитаеми са само 203. Най-големият сред тях е столицата Мале, където е единственото пристанище. До всеки отделен остров се стига с моторница или с лодка. Кацането е на аерогара Халуле, разположена на остров недалече от Мале.
Мале е столицата на Малдивските острови, като на местен език се произнася „Маа – лей“. Тя е разположена на най-големия атол – Каафу. (Атолите са ниски коралови острови, състоящи се от коралов риф, заобикалящ централната низина. Низината обикновено е лагуна. Тези острови са характерни с ниската си надморска височнина – най-високата точка в Малдивите е 2,3 метра.)
Най-добрият период, в който може да посетите Малдивите е от декември до април. Това е, така нареченият, висок туристически сезон. През тези месеци валежите са малко и почти няма риск да ви връхлети тропическа буря. Нещата се променят драстично през май, когато започват мусоните. Те носят дъжд и бури, но не променят температурите, които остават целогодишно около 30-32 C.
Малдивите са една от най-прекрасните дестинации за гмуркане на света. Гмуркането е най-популярната и предпочитаната от туристите атракция в местността, защото хората се потапят в кристално чистата вода, пълна с многоцветни риби, корали и други съкровища. Под водата може да видите хиляди пасажи разноцветни малки и големи рибки. Тук е мястото, където може да видите акули, скатове и делфини в естествената им среда.
Най-доброто място за сърфинг на Малдивите е северният атол. В южният атол ще намерите подводни пещери и тунели. Атолът Ари включва около 30 курорта, разположени върху 50 острова.
 
ри Атол е един от природните атоли на Малдивите. Той е един от най-големите атоли и се намира в западната част на архипелага.
Той е разделен на две административни области, Северен Ари Атол и Южен Ари Атол, състоящи се от общо 105 острова. Ари Атол е част от зоната, предназначена за развитие на туризма на Малдивите.
30-минутен преход го дели със столицата Мале.
Над 20 острова в Ари Атол са обособени и развити като туристически курорти.
Всеки курортен остров е самостоятелен и предлага множество луксозни вили и хотели за настаняване. Развлекателните съоръжения тук също изобилстват.
 
Едни от най-красивите и предпочитани хотели са:
Jumeirah Vittaveli
Constance Halaveli
W Maldives
Hurawalhi Island Resort
One&Only Reethi Rah
Niyama Private Islands Maldives