Пиете ли достатъчно вода всеки ден?

Редовното пиене на вода може да ви помогне да отслабнете, да мислите по-добре, да бъдете в по-добро настроение и кондиция, да предотвратите болести и много други.

Днес ще разгледаме какви са ползите от това да пием вода с добавки като лимон, мед, копър, джинджифил и мента.

Защо трябва да пием повече вода?

Ползите от водата и изключителната й роля в нашия живот са огромни и многообразни, тъй като всички жизнени процеси са свързани с нея.
 

Вода с лимон

Водата с лимон подобрява храносмилането и ни дава енергия, подсилва имунната ни система и изгаря мазнините. 1 чаша вода с лимон всяка сутрин  може да направи чудеса с кожата ни, ще се чувстваме заредени и готови за новия ден.
 

Вода с мед

Медът съдържа протеини, ензими, аминокиселини, минерали, микроелементи, витамини, ароматни съединения и полифеноли, които помагат на здравето и благосъстоянието ни.
Чаша медена вода могат да ни помогнат за стомашни проблеми и да засилят имунитета ни. Антибактериалният характер на меда го прави отлично средство за борбата с проблемна кожа.
*Можете да приемате водата като комбинирате мед и лимон.

Вода с копър

Копърът съдържа витамини А и С, фибри, фолиева киселина, калций, манган и желязо.
Водата от копър помага при проблеми с храносмилането, поддържа кожата здрава и бляскава, държи очите ви в кондиция и подпомага репродуктивното здраве.

Джинджифилова вода

Джинджифиловата вода намалява нивата на холестерола, облекчава гаденето, подпомага контрола на кръвната захар и може да помогне за сваляне на излишните килограми.
*Можете да пиете водата от джинджифил с лимон и мед.

Вода с мента

Една лесна за приготвяне и много освежаваща напитка. Лятото идва и водата с мента изглежда наистина добра идея в големите жеги.
Освен, че ще ни освежи, ментовата вода ще детоксикира организма ни, ще избистри тена и ще подобри храносмилането.
Ползите не свършват до тук, ментовата вода се бори с акнеична кожа, успокоява и освежава дъха.