Той не е  просто режисьор, а магьосник. Като експериментира със съотношението между  адреналин и напрегнати сцени той задържа интереса на зрителите. Но не се спира до там. Кадрите, музиката и сюжета те държат седмици наред, след като си се срещнал с тях. “Шофьор на такси” , “Добри момчета”, “Злокобен остров” са само малка част от филмите, които е режисирал Мартин Скорсезе.
 
Тази година на 27.11.2019г. чрез платформата Netflix ще можем да се насладим за пореден път на изживяванията, които ни поднасят филмите на великия режисьор. Заедно с Роберт Де Ниро, Ал Пачино, Харви Кайтел и други ще се впуснем в заплетената история на Шийран. “Ирландецът” е вдъхновен от романа на Чарлз Бранд “Чух, че боядисваш къщи”. В книгата се проследява живота на наемния убиец на мафията “Ирландецът”. Главният герой, Шийран  е отговорен за повече от 25 убийства.
 
Времетраенето на филма ще е над 3 часа. Това е рисково, като се има предвид, колко е пренаситена публиката откъм филми. От друга страна, когато режисьорът Скорсезе стои зад продукцията, шансът за успех е 100%.