Денят на мързела е хората да си отдъхнат от ежедневните си занимания, грижи и работа и да прекарат деня, правейки абсолютно нищо.
Световният ден на мързела е последният ден от “Фестивала на индустрията, търговията и културата”, който се провежда в град Итагюи, Колумбия. Именно в малкото градче Итагюи се ражда и “Денят на мързела”.
Градът е известен по-скоро с оживената си търговия и процъфтяващия индустриален парк.
Преди 34 години обаче един жител Карлос Марио Монтоя има идеята градът да празнува не само суматохата от бизнеса, но и да забави темпото и да се наслаждава на живота.
“Искахме да насочим вниманието към значението на свободното време и заниманията през свободното време във всяка общност”, казва 65-годишният Монтоя.
Днес всички бързаме, ежедневието ни е повече от динамично, стресът е нещо обичайно и сякаш сме го приели за нещо нормално, именно днес трябва да забравите работата и да се отдадете на почивка.
Може би някои от вас не искат да стоят цял ден на дивана излежавайки се, за това можете да вземете хубава книга или чаша студена лимонада и да се насладите на времето за почивка и отдих.
Правете любимите си неща, онези, които не ви натоварват, а ви карат да се чувствате щастливи и отпочинали.

Интересно

На този ден в Колумбия можете да видите хора по пижами, удобно излегнали се на матрак или хамак в близкия парк или градинка.
Празненствата по време на този ден включват състезание за най-добре изглеждаща пижама, състезание за жонглиране с възглавници и състезание за най-бързо легло на колела.